Start Natuurlijk Veluwe

De Houtbeek

 

De sfeervolle en pittoresk gelegen "boshut" ligt in het uitgestrekte bos/heidegebied van de boswachterij Kootwijk (5000 ha) aan de westzijde van de Stroeërheide. De hut ligt in het noorwestelijke gedeelte van de boswachterij in een voor publiek afgesloten particulier bosperceel van ruim 5 ha. Het is voor de ware natuurliefhebber een unieke gelegenheid om een onvergetelijke vakantie door te brengen. Vanaf mei 2007 is "De Houtbeek" als officieel landgoed in het kader van de Natuurschoonwet aangewezen. Je kunt in het gebied heerlijk wandelen, fietsen en tot rust komen, genietend van de schitterende natuur. De Houtbeek ligt in de gesloten wildbaan wat als gevolg heeft dat de reeŽn, edelherten en wilde zwijnen tot nabij de hut kunnen voorkomen.

Foto: Tjibbe Hunink

De hut is ingericht voor 4 personen.

                       

De hut beschikt over een zitgedeelte met natuurstenen schouw en een houtkachel, een eet- en keukengedeelte met aanrechtje, gasfornuis, geiser en kleine koelkast, een open slaapzolder voor 2 tot 3 personen, een slaapkamer met tweepersoons bed en linnenkast. Verder is de hut voorzien van een badkamer met douche, wastafel en toilet.

In het keukentje zijn voldoende pannen, bestek en servies aanwezig. Verlichting is er middels zonnepaneel (12V) en petroleumlampen.

Op het graslandje voor de hut is een barbecuegelegenheid en staat een grote picknickbank. Tuinstoelen zijn aanwezig.

Honden zijn toegestaan. Men dient wel het aanwezig zijn van (grof)wild met, zeker in het voorjaar, vereiste rust te respecteren.

Prijzen en beschikbaarheid & korting voor herhalers